Мениджмънт Маркетинг Икономика Информатика Туризъм
Начало Карта на сайта English 
За нас
Философия
Структура
Програми
Специалности
Прием
Записване
Такси
Молба за изпит
Изпит
Контакти
Галерия

 

 
Нашите колежани
за нас

 Дипляна

 
гр. София 1233
бул. Христо Ботев № 131
тел.: 
0898 257 538
e-mail:
eubc_sofia@abv.bg
Skype: eubusiness.college
 

 

 

Изпит

Приемемният изпит в колежа става чрез тест по интелигентност, който се провежда всеки петък в периода от 01 март до 30 септември от 14 часа на бул. “Христо Ботев” № 131 след предварително подадена молба и 20 лв. такса.

Молбата може да се изпрати и по е-mail и в деня на изпита да се плати таксата.
За него не е необходима предварителна подготовка (защото развитието на интелекта изисква продължително време и нивото му не може да се промени чрез кратка целева подготовка).
Тестът включва три раздела, чрез които се оценява психологическата, логическата и евристичната компонента на интелекта. Отделните раздели се оценяват с различна тежест. Общия брой точки е 100. Времетраенето на теста е сто минути. За успешно издържан тест се счита този, който е оценен с минимум 50 точки.Това е бонус за тези, които са избрали целево колежа за своето обучение. 
Резултатите излизат в понеделник, а записването става от сряда. Не се прави класиране за всички тестове.
Получилите под 50 точки, при наличие на свободни места, могат да се запишат с 10% по-висока такса без да изчакват класиранията от следващите изпити. Този начин на прием дава предимство на кандидат-колежаните, които мотивирано са избрали колежа като първо учебно заведение.